Nyhet

Skicka in ditt bidrag till Guldspaden!

2021-05-12

 

Juryn tar nu emot bidrag som publicerats från 1 januari 2021 och framåt.

Vi öppnar nu för en extra tidig inlämning av bidrag till Guldspaden och hoppas att så många som möjligt skickar in vårens bidrag redan nu. Deadline för vårens bidrag brukar vara i september och det kommer att bli en till öppning för vårens bidrag även då.

Bidrag publicerade mellan 1 januari 2021 och 31 juli 2021 lämnas in under perioden 12 maj- 9 juni och i september 2021. Bidrag publicerade mellan 1 augusti 2021 och 31 december 2021 lämnas in i januari 2022.

Guldspaden delas ut i åtta klasser, etermedia riks nyheter, etermedia riks dokumentär, etermedia lokal, magasin, storstadstidning, mindre dagstidning, bok och studentspaden. Därutöver har Guldspadejuryn möjlighet att dela ut Juryns särskilda pris till en eller flera journalister för en satsning eller något annat som utöver det vanliga främjat grävande journalistik och därför förtjänar särskild uppmärksamhet.

Guldspaden delas ut av Föreningen Grävande Journalister till de journalister och journaliststudenter som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till. Undersökningen skall vara ett originalarbete och självständigt genomfört.

Kontakta kansli@fgj.se för att anmäla böcker.

Lämna in ditt bidrag här!
Läs mer om tävlingsreglerna här!

Glöm inte att anmäla dig till Gräv, här!