Nyhet

Det sociala grävet

2018-09-24

Vilka berättelser passar för sociala medier och hur kan ett gräv presenteras på Instagram? Kom och lyssna på journalisten Thomas Arnroth så får du veta hur en granskning som presenteras på en minut på Facebook kan se ut.

Det finns olika uppfattar om vilka typer av historier och berättelser som passar för sociala medier och vilka som inte passar. Hur får man folk att läsa om ämnen som egentligen inte “borde funka” i sociala medier?

På torsdag den 27 september kl 13:00-13:30 kommer Thomas Arnroth till Grävscenen där han berättar om varför och hur han tar sig tar sig an historier som andra tackar nej till. Att andra säger nej kan bero på att vissa berättelser tycks vara för komplicerade, för alldagliga eller för att det inte finns någon tydlig syndabock. Här berättar han inspirerande om konsten att presentera ett gräv i olika format på sociala medier: på 100 000 tecken i text, i en 20 minuters minidokumentär, på 1 minut på Facebook eller i ett story-ark på Instagram. Thomas Arnroth är samhällsreporter på KIT och utsågs till Årets journalist 2016.

Foto:Robert Brännström

Grävscenen
Det sociala grävet
Datum: Torsdag den 27 september kl 13:00–13:30
Medverkande: Thomas Arnroth
Arrangör: KIT

Se hela programmet för Grävscenen här!