Nyhet

Kurs på gång: Follow the money

2017-08-29

Tycker du att det är svårt att granska ekonomi? Har du fått ett tips där du inte vet hur du ska gå vidare utan att röja din källa? Hur hittar du vad pengarna har lagts på – egentligen?

Nu är det dags igen för den populära kursen Gräv i kontoplanerna med Malin Crona. Under en heldag lär du dig smarta genvägar in i kommunernas och myndigheternas redovisningssystem. Knep som kan användas för att granska så väl representation som förskolor, IT-upphandlingar eller äldreomsorg.

Du får konkreta tips du kan använda i ditt dagliga arbete så fort du är tillbaka på redaktionen. Och du kommer aldrig mer behöva känna dig bortdribblad bland budgetpapper och årsredovisningsfloskler.

Du får också en uppdatering av offentlighetsprincipen och handfasta tips om hur du gör för att komma runt krångliga och tidsödande sekretessprövningar. Ta med egen dator och mobiltelefon!

Malin Crona är frilansjournalist och föreläsare. Som kommunreporter på Norrtelje Tidning gjorde hon flera uppmärksammade granskningar som också ledde till en guldspadenominering. Hon har också jobbat på Bohusläningen, Borås Tidning, Radio Värmland, Ekot, DN, Expressen, Dagens Industri och varit chefredaktör för 8 Sidor.

När och var? Måndag 6 nov kl 10-16, på Nya Wermlands-Tidningens redaktion på Våxnäsgatan 20 i Karlstad
Pris? 3 900 kronor plus moms
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag: 2 nov
Anmälningar: Till kansli@fgj.se