Nyhet

Medieledarna skänker 10.000 kronor till vinnaren av Gyllene Dynamon

2019-04-02
Bakom varje prisat gräv står en engagerad chef – en uppmuntrande coach och ett jourhavande bollplank. Därför vill Medieledarna även i år stödja arbetsledarpriset Gyllene Dynamon med en prischeck på 10.000 kronor.
Undersökande journalistik bygger på lagarbete och gott ledarskap. För den ansvarige chefen ofta ett arbete i medial skugga, men ofta helt avgörande för om ett gräv ska lyckas eller inte. Det handlar om det långsiktiga modet att skapa tid och förutsättningar, goda rutiner och att inspirera och sporra även i ett grävprojekts många motlut.
– Dessa ibland lite bortglömda insatser vill vi på Medieledarna lyfta och belöna, ledare som får sina medarbetare att växa. Ett sådant ledarskap är guld värt och inte bara i grävsammanhang, säger Medieledarnas ordförande Susanna Skarrie.
– Vi välkomnar alla organisationer som vill vara med och vässa journalisters kunskaper. Där är arbetsledarna ibland en bortglömd grupp. Därför är jag glad över att Medieledarna i flera år bidragit och nu fortsätter bidra till det, säger FGJ:s ordförande Fouad Youcefi.

FGJ har delat ut Gyllene Dynamon sedan 1996.