Styrelsemedlemmar

Fouad Youcefi - ordförande

Fouad Youcefi är reporter på SVT Nyheter Väst i Göteborg och har tidigare arbetat för bland annat SVT Nyheter och Uppdrag granskning. Han var också grävgeneral för Grävseminariet 2017 i Uppsala.

mejl: ordforande@fgj.se
telefon: 073-9348625

Johan Wessman - kassör

Johan Wessman är VD på Øresundsinstituttet och har tidigare arbetat 20 år som journalist på Sydsvenska Dagbladet.

Johan Wessman har arbetat på institutet sedan 2009 och är sedan 2014 vd. Han är utbildad företagsekonom vid Lunds universitet och var under 20 år verksam som reporter på Sydsvenska Dagbladet i Malmö och Lund.

Sara Recabarren - vice ordförande

Sara Recabarren är reporter på Kalla fakta. Hon har arbetat på TV4 sedan år 2000 och har även varit reporter på TV4Nyheterna. 2015 vann hon Kristallen för Kalla fakta-reportaget ”Slav i Sverige” som handlar om den hänsynslösa exploateringen av de mest utsatta EU-migranterna.

Jessica Ziegerer - sekreterare

Jessica Ziegerer är reporter på HD-Sydsvenskan och arbetar på tidningens grävnav med undersökande journalistik. Hon har tidigare jobbat som lokalreporter och nyhetsreporter på Sydsvenskan och Ystads Allehanda.

Valeria Helander - ledamot

Valeria Helander är grävjournalist baserad i Göteborg. Hon har varit grävreporter på P1 Kaliber, Göteborgs-Posten, Uppdrag granskning och SVT Dold. Just nu är hon reporter på SVT Nyheter Väst.

Arne Müller - ledamot

Arne Müller är frilansjournalist sedan hösten 2017, efter att dessförinnan ha jobbat 16 år vid SVT i Umeå. Gruvbranschen och regionalpolitik är två ämnen han inriktat sig på, vilket bland annat resulterat i tre böcker.

Anna Tiberg - ledamot

Anna Tiberg är sedan 2004 reporter på tidningen Dagens Arbete. Hon har nominerats till FGJ:s grävpris guldspaden fem gånger.
Sedan ett år tillbaka jobbar hon dessutom som lärare i journalistik och är kursansvarig för den berättande journalistiken på Södertörns högskola.

Lena Pettersson - ledamot

Lena Pettersson, Sveriges Radio, har tidigare arbetat med granskande och fördjupande jornalistik på P4 Kronoberg i Växjö och jobbar sedan 2014 på Kaliber i P1 i Göteborg.

Åsa Larsson - ledamot

Åsa Larsson, redaktör för Viralgranskaren på Metro. Föreläser om faktagranskning. Tidigare på DN, TT, Ekot och SvD.

Marléne Dahlin - suppleant

Marléne Dahlin är specialresearcher på SVT Nyheters grävgrupp i Stockholm. Tidigare på Uppdrag granskning, Efterlyst, Insider.