Kurs

Gräv i kommunens kontoplaner

2017-04-13

Så hittar du den smarta genvägen till att hitta vart pengarna tar vägen i kommuner och andra myndigheter – FGJ anordnar nu en kurs i Umeå 15 maj med frilansjournalisten Malin Crona.

Tycker du att det är svårt att granska årsredovisningar och budgetar? Fastnar du i att behöva lita på vad kommundirektören säger om hur pengarna har använts? Lugn, du behöver inte kunna någonting om siffror och pengar. Och det behöver inte ta mer än några timmar. Efter den här dagen kommer du att kunna granska offentlig ekonomi som om du aldrig gjort förut och göra den till en del av din vardagsgranskning.

Det handlar inte bara om att hitta spritkvitton. När du får kläm på hur kommuner, landsting, myndigheter och kommunala bolag redovisar sina pengar kan du hitta nyheter om allt från barnomsorg till städning och vad kommunens fastigheter är värda – egentligen.

Den här dagen ger dig allt du behöver för att komma igång att gräva i offentlig ekonomi.

Allt du behöver är att ta med egen dator!

Malin Crona är frilansjournalist och föreläsare. Som kommunreporter på Norrtelje Tidning gjorde hon flera uppmärksammade granskningar som också ledde till en guldspadenominering.
Hon har också jobbat på Bohusläningen, Borås Tidning, Radio Värmland, Ekot, DN, Expressen, Dagens Industri och varit chefredaktör för 8 Sidor.

När och var? Måndag 15 maj, klockan 10.30-17 på Västerbottens-Kurirens redaktion på Förrådsvägen 9 i Umeå
Pris? 3 900 kronor plus moms.
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms.
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag:
11 maj
Anmälningar: Till kansli@fgj.se

Kursarkivet

Kurs: Excel för journalister

2017-09-26

Det finns ett stort sug efter datadriven journalistik – kanske är du nyfiken men vet inte riktigt var du ska börja. Här är kursen för dig! ... Läs mer

Kurs på gång: Follow the money

2017-08-29

Tycker du att det är svårt att granska ekonomi? Har du fått ett tips där du inte vet hur du ska gå vidare utan att röja ... Läs mer

Gräv i kommunens kontoplaner

2017-04-13

Så hittar du den smarta genvägen till att hitta vart pengarna tar vägen i kommuner och andra myndigheter – FGJ anordnar nu en kurs i Umeå ... Läs mer

Äldre kurser

Allmänt

Allmänt om FGJ:s kurser

FGJ:s kurser är i första hand avsedda för föreningens medlemmar. För ickemedlemmar tillkommer en avgift på 500 kronor men det går bra för journalister att bli medlem i samband med kursen. Medlemskapet kostar 490 kronor för ett år, två år kostar 780 och tre år 1100 kronor.

Anmälan är bindande så snart Föreningen grävande journalister (FGJ) skickat en bekräftelse på att deltagaren antagits till kursen.

Vid avbokning tidigare än två veckor före kursstart tas en administrativ avgift om 250 kronor ut. Vid senare avbokning erläggs hela kursavgiften.

Om avbeställningen beror på sjukdom eller skada som kan styrkas med läkarintyg, tas endast den administrativa avgiften om 250 kronor ut. Detta sker efter samråd med föreningen.

Begränsade platser. Först till kvarn gäller. Sponsorer av FGJ har rabatt. Redaktioner som vill skicka fler än två deltagare kan också höra av sig om rabatt.

Priser exklusive moms. Fika och lunch ingår i priset – utom på kryptokvällen.

Anmälan: kansli@fgj.se
Frågor: 070-983 76 54