GIJC

Den globala konferensen för undersökande journalistik GIJC kommer till Malaysia under 2025

30 juli 2024

Förra året var Föreningen grävande journalister stolt samarbetspartner tillsammans Medieinstitutet Fojo när Global Investigative Journalism Network #GIJN arrangerade den globala konferensen för undersökande journalistik GIJC23 i Göteborg. Det blev en väldigt lyckad konferens med ett rekord på över 2100 deltagare från över 130 länder.

Tillbaka

Nu är det dags igen! GIJN - Global Investigative Journalism Network samarbetar med Malaysiakini och bjuder in till första globala konferensen för undersökande journalistik i Asien. #GIJC25 tar plats i Kuala Lumpur, Malaysia, under fjärde kvartalet nästa år.

Malaysiakini är en oberoende nyhetsbyrå sedan 1999, som har uppmärksammats både lokalt och internationellt för sina bidrag till medielandskapet, engagemang för pressfrihet och djupgående rapportering.

Väldens största internationella konferens för undersökande journalistik hålls vartannat år och har vandrat runt till 10 olika länder, bland annat Brasilien, Danmark, Tyskland, Norge, Sydafrika och Ukraina.

GIJC bjuder på utbildning inom de senaste undersökande verktygen och metoderna inom många olika områden så väl som möjlighet att ta del av ett globalt nätverk och bli inspirerad av kollegor från hela världen.

GIJN som är ett internationellt nav för världens undersökande journalister med 250 ideella organisationer som medlemmar i 91 olika länder.

Mer information om #GIJC25